Win: Het grote Sprookjesboek voor jong en oud!

We hadden even een maandje overgeslagen, maar ook in 2014 mag Juf Sanne van Marianne Busser en Ron Schröder weer prachtige boeken weggeven. Deze keer is dat Het grote sprookjesboek voor jong en oud, een prachtig boek met tien van de mooiste sprookjes.

sprookjesboekjongoud01

De inhoud:

In deze heerlijke voorleesbundel vertellen Marianne Busser en Ron Schröder op hun eigen, sfeervolle wijze een groot aantal klassieke kindersprookjes na. Natuurlijk ontbreken Roodkapje, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje niet, net zomin als Hans en Grietje, Klein Duimpje, Repelsteeltje en… een heel erg domme keizer die nieuwe kleren kreeg. Ook de Kikkerprins met de gouden bal en de Wolf en de zeven geitjes maken onderdeel uit van dit boek. Al deze verhalen, waar al vele generaties kinderen van hebben genoten, zijn door Busser en Schröder in een fonkelnieuw jasje gestoken. De tekeningen van Dagmar Stam maken er bovendien een vrolijk kijkboek van!

Lees verder voor de recensie en de prijsvraag …

Juf Sanne zegt:

Dit boek is al jarenlang een absoluut favoriet van mij en ik heb er al ontelbare keren uit voorgelezen. Waar sommige sprookjes best gruwelijk kunnen zijn, hebben Ron en Marianne dit op een eerbare manier aangepast. Het boek leest prettig en heeft een gezellig sfeer. Het sprookje van Roodkapje heeft een enig rijmpje in het verhaal dat continue terugkomt, een leuk detail dat het verhaal een beetje breekt en zorgt voor participatie van de kinderen. Het is een prachtige, luxe uitvoering met bijzonder veel illustraties van Dagmar Stam. Haar tekeningen zorgen voor veel kijkplezier en een humoristische noot hier en daar en op elke pagina prijkt wel een plaatje. Marianne en Ron hebben bij dit boek (en nog veel meer van hun titels) ook een pinterestpagina met knutselsuggesties en andere ideeën ter verwerking van het verhaal. Neem daar zeker eens een kijkje!
Mijn favoriete sprookje uit dit boek? Dat is een lastige vraag. Ik heb een top drie:

  1. De Kikkerprins
  2. De nieuwe kleren van de keizer
  3. Roodkapje

Wil jij ook graag een top drie kunnen maken? Doe dan mee met de prijsvraag!

roodkapje01
Want we mogen weer drie gesigneerde exemplaren weggeven aan bezoekers van Juf Sanne! Beantwoord de volgende vraag:

Omdat dit Sprookjesboek zo succesvol is, hebben Ron en Marianne nóg een sprookjesboek geschreven. Wat is de titel van dat boek?

Stuur je antwoord voor 15 januari 2014 naar juf Sanne o.v.v. Sprookjesboek en vergeet daarbij niet je adres te vermelden. 

De winnaars zijn: Tobias Vinkesteyn, Janneke van Kammen en José Voorham. Van harte gefeliciteerd!

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke 2 maanden kans op één van de 10 boeken. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter en op Pinterest.