Willewete De zon, aarde en maan – Pierre Winters & Margot Sende

De aarde is een wonderlijke planeet. Van hieruit zien we de zon en de maan vaak aan de hemel. De zon is een ster. Zij geeft ons licht en warmte en is onontbeerlijk voor het leven op aarde. De maan draait rond de aarde en hoewel ze niet zo belangrijk is als de zon, is de maan toch ook heel bijzonder. Alles wat je over de aarde, de zon en de maan wilt weten, vind je in dit boek. Een informatief prentenboek over de zon, de aarde en de maan.

Willewete De zon, aarde en maan Boek omslag Willewete De zon, aarde en maan
Pierre Winters & Margot Sende
Clavis

De inhoud:

De aarde is een wonderlijke planeet. Van hieruit zien we de zon en de maan vaak aan de hemel. De zon is een ster. Zij geeft ons licht en warmte en is onontbeerlijk voor het leven op aarde. De maan draait rond de aarde en hoewel ze niet zo belangrijk is als de zon, is de maan toch ook heel bijzonder. Alles wat je over de aarde, de zon en de maan wilt weten, vind je in dit boek. Een informatief prentenboek over de zon, de aarde en de maan.

Juf Sanne zegt:

Interessant, maar zeker geen makkelijk onderwerp voor kleuters. Toch slaagt de auteur erin om het begrijpelijk en interessant uit te leggen aan deze leeftijdsgroep. Elk Willewete boek begint met een voor kinderen herkenbare situatie die bij het omslaan van een halve pagina verandert. Daarna kan de ‘reis’ pas echt beginnen. De tekeningen zijn uiterst belangrijk in de Willewete serie. In De zon, aarde en maan heeft Margot Senden de honors waargenomen. Haar tekeningen zijn helder, lief en sfeervol en zeer complimenterend voor de soms wat moeilijke tekst. Wat altijd prettig is aan Willewete, is dat elke pagina zich richt om een klein onderdeel van het geheel. Uiteindelijk komt dat dan uit op de grote uitklapbare pagina en bereik je de climax van het verhaal. Daarna wordt er gas terug genomen en zijn er liedjes, knutselsuggesties, strips en een quiz. Dit zorgt ervoor dat de kinderen meer betrokken raken bij het verhaal. Ik ben bijzonder groot fan van de serie Willewete. Moeilijke onderwerpen voor jonge kinderen interessant worden gemaakt. en ze bereiken dit door niet zomaar een informatief boek aan te bieden. Maar door rijke illustraties, vertrekken vanuit een herkenbare situatie en een beroep te doen op de eigen inbreng van het kind. En ook bij De zon, aarde en maan is het ze wederom fantastisch gelukt. De kinderen kregen er geen genoeg van en waren bijzonder geïnteresseerd. En dat ziet elke juf toch graag?