Kolletje leert zwemmen – Pieter Feller & Natascha Stenvert

Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt ze toversokken. Telkens als ze ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren er wonderlijke dingen. Kolletje en Dirk leren zwemmen. Samen met vier andere kinderen krijgen ze les van de aardige juf José. Ze leren van haar ‘kikkervliegtuig-potlood’ en ‘Jan Huigen in de ton’. Wanneer Dirk een keer zijn zwembroek is vergeten, moet hij een oude van het zwembad lenen. Maar die heeft vieze, bruine poepstrepen. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich!

Kolletje leert zwemmen Boek omslag Kolletje leert zwemmen
Pieter Feller & Natascha Stenvert
Moon

De inhoud:

Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt ze toversokken. Telkens als ze ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren er wonderlijke dingen. Kolletje en Dirk leren zwemmen. Samen met vier andere kinderen krijgen ze les van de aardige juf José. Ze leren van haar ‘kikkervliegtuig-potlood’ en ‘Jan Huigen in de ton’. Wanneer Dirk een keer zijn zwembroek is vergeten, moet hij een oude van het zwembad lenen. Maar die heeft vieze, bruine poepstrepen. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich!

Juf Sanne zegt:

Terwijl mijn zoontje bij zwemles zat, begon ik te lezen in Kolletje leert zwemmen. Wat is het toch geweldig leuk om weer even zoek te raken in de wereld van Kolletje. Het leest zo makkelijk en maakt me aan het lachen en het is allemaal zo ontzettend herkenbaar. Natuurlijk is het boek bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar, maar als je er als voorlezer ook om kan lachen dan maakt dat het voorlezen zoveel leuker.
Een heerlijk boek en zeer geschikt om voor te lezen als je je kind wilt voorbereiden op zwemles of als hij / zij al op zwemles zit.