Jan en het geheim van meneer Stromboli – Harmen van Straaten

Superkracht? Jan weet niet of hij die nog heeft, en eigenlijk vindt hij dat wel prima. Hoewel… er gebeuren wel veel vreemde dingen. Er is een onzichtbare inbreker die dure spullen uit winkels steelt. En mevrouw Stromboli doet heel merkwaardig. Het lijkt net of ze denkt dat ze weer in het circus is. Dan is er nog die rare logé van meneer Stromboli. Jan voelt gewoon dat er iets met hem aan de hand is, maar wat? Jan neemt zich voor om alles uit te zoeken. Maar lukt dat wel zonder superkracht?

Jan en het geheim van meneer Stromboli Boek omslag Jan en het geheim van meneer Stromboli
Harmen van Straaten
Kluitman

De inhoud:

Superkracht? Jan weet niet of hij die nog heeft, en eigenlijk vindt hij dat wel prima. Hoewel… er gebeuren wel veel vreemde dingen. Er is een onzichtbare inbreker die dure spullen uit winkels steelt. En mevrouw Stromboli doet heel merkwaardig. Het lijkt net of ze denkt dat ze weer in het circus is. Dan is er nog die rare logé van meneer Stromboli. Jan voelt gewoon dat er iets met hem aan de hand is, maar wat? Jan neemt zich voor om alles uit te zoeken. Maar lukt dat wel zonder superkracht?

Juf Sanne zegt:

Ik ben op Jan. Sinds kort pas hoor. Ik wist nog niet dat hij bestond namelijk. Sinds Harmen van Straaten een boekenweekgeschenk schreef en uitgeverij Rubinstein een luistercd van Super Jan uitbracht, toen is de verliefdheid begonnen. De boeken over Jan met zijn superkrachten zijn bijzonder humoristisch op een bescheiden manier en met een vleugje magie. Fantastisch geschreven en grappig geïllustreerd. In dit deel is het duidelijk dat Jan groter groeit. Hij twijfelt of hij zijn superkrachten nog wel heeft. Als professor Duisterberg zijn intrek neemt in het huis van de buren gebeuren er vreemde dingen. Jan besluit het tot de bodem uit te zoeken.
Grappig én spannend. Ik garandeer je dat Jan ook jouw hart niet onberoerd laat.