De wereld in mijn handen – Kristen Dieltiens en Milja Praagman

Kristien Dieltiens verzamelde de mooiste vingerversjes, handspelen en beeldende liedjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Ze schreef bovendien een heleboel nieuwe handversjes, die een rijke aanvulling vormen op klassiekers als ‘Naar bed naar bed zei Duimelot’, ‘Moriaantje zo zwart als roet’ en ‘Hansje Pansje kevertje’. Daarnaast bevat de bundel ook verzorgingsversjes voor baby’s en jonge peuters. Eens voorgedaan zullen de kinderen er naar blijven vragen. Rijkelijk geïllustreerde bundel door Milja Praagman.

Wereld in mijn handen, de Boek omslag Wereld in mijn handen, de
Kristen Dieltiens en Milja Praagman
De Eenhoorn

De inhoud:

Kristien Dieltiens verzamelde de mooiste vingerversjes, handspelen en beeldende liedjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Ze schreef bovendien een heleboel nieuwe handversjes, die een rijke aanvulling vormen op klassiekers als ‘Naar bed naar bed zei Duimelot’, ‘Moriaantje zo zwart als roet’ en ‘Hansje Pansje kevertje’. Daarnaast bevat de bundel ook verzorgingsversjes voor baby’s en jonge peuters. Eens voorgedaan zullen de kinderen er naar blijven vragen. Rijkelijk geïllustreerde bundel door Milja Praagman.

Juf Sanne zegt:

Niet gelogen, in mijn PABO tijd was ik al op zoek naar een boek met vinger- en handversjes. Ik vond hier en daar een los versje en ook zo eentje die we allemaal wel kennen. Niets bijzonders.
Toen ik een tweet van Milja Praagman zag over een nieuw boek van haar dat net uit was, sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk! En boek vol met hand- en vingerversjes, en ik was zeer benieuwd naar de inhoud. Toen ik het boek te pakken kreeg en de introductie las, geschreven door Kristien Dieltiens, was ik direct verkocht. Haar heldere uitleg waarom versjes belangrijk zijn, het spel met de handen die zorgen voor de prikkeling van de fantasie en creativiteit en het feit dat ze tijdenlang op zoek geweest is naar de hand- en vingerversjes. Prachtig!
Het boek bevat bijna honderd versjes of liedjes en zijn ingedeeld een in een aantal categorieën:

  • versjes voor één of meerdere kinderen
  • vingerversjes en handspelletjes met een kind op schoot
  • vingerversjes en verhaalversjes met kleine attributen
  • beeldende liedjes
  • spelletjes met de de baby of jonge peuter
  • aanvullende verhaalversjes om zelf mee aan de slag te gaan

Bij het bekijken van het boek vallen de herkenbare tekeningen van Milja Praagman direct op. Bijna elk versje is voorzien van één van haar prachtige illustraties. Lief, uiterst sfeervol en rustig, in perfecte harmonie met de versjes. Opgelucht kwam ik er achter dat er ook een dvd bij het boek zit waarop de bijbehorende gebaren van de versjes worden getoond. Ontzettend slim en handig! Dit boek is echt niet alleen leuk voor grootouders en hun kleinkinderen maar ook uiterst geschikt voor leerkrachten. Ik ben bijzonder enthousiast, dit is een juweeltje.