De schat van schele Karel – Maayken Koolen & Ellen Verheijen

Op een dag vindt Zeemeermuis een geheimzinnige brief met een piratenschip, een paddenstoel en een kruisje. ‘Een kruisje is een kus,’ zegt Zeemeermuis. ‘Dit is een liefdesbrief voor mij!’ Haar zussen Duikbeer en Zee-ezel lachen haar uit. Het is een schatkaart natuurlijk! En die schat willen zij wel hebben. In een gevecht scheurt de kaart in drie stukken, een stuk voor elke zus. En zo begint een spannende zoektocht onder water. Welke zus zal de schat vinden, wie is Schele Karel en vooral … wat is de schat? Kun jij de schatkaart lezen en je weg onder water vinden? Pas je dan wel op? Want de zee zit vol verrassingen en ook de vissen hebben zo hun eigen plannetjes.
Een sfeervol en kleurrijk onderwaterzoekboek voor iedereen vanaf 5 jaar die op schattenjacht wil.

Schat van schele Karel, de Boek omslag Schat van schele Karel, de
Maayken Koolen & Ellen Verheijen
Clavis

De inhoud:

Op een dag vindt Zeemeermuis een geheimzinnige brief met een piratenschip, een paddenstoel en een kruisje. ‘Een kruisje is een kus,’ zegt Zeemeermuis. ‘Dit is een liefdesbrief voor mij!’ Haar zussen Duikbeer en Zee-ezel lachen haar uit. Het is een schatkaart natuurlijk! En die schat willen zij wel hebben. In een gevecht scheurt de kaart in drie stukken, een stuk voor elke zus. En zo begint een spannende zoektocht onder water. Welke zus zal de schat vinden, wie is Schele Karel en vooral … wat is de schat? Kun jij de schatkaart lezen en je weg onder water vinden? Pas je dan wel op? Want de zee zit vol verrassingen en ook de vissen hebben zo hun eigen plannetjes.
Een sfeervol en kleurrijk onderwaterzoekboek voor iedereen vanaf 5 jaar die op schattenjacht wil.

Juf Sanne zegt:

Een mooi hard kartonnen zoekboek boordevol opdrachten. Die kun je nooit allemaal in éen keer volbrengen en daarom is het echt een zoekboek waarbij voorlopig niet raakt uitgekeken. Daarnaast is schat zoeken spannend en dit boek zorgt ervoor dat het spannend blijft. De rappende duikbeer zocht voor een portie humor maar daar is in het boek qua tekeningen ook zeker geen gebrek aan. Leuk voor kinderen én ouders.