Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas – Marjet Huibers en Sieb Posthuma

Aadje Piraatje, geliefd bij kinderen en in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes, bevaart in dit speciale miniboekje nog steeds de wereldzeeën op het piratenschip van zijn vader. Maar dan komt er een wel heel bijzondere boot langszij: de stoomboot van Sinterklaas. De anders zo stoere piraten staan met knikkende knieën toe te kijken hoe Sint aan boord van hun piratenschip klimt. Gelukkig redt Aadje de situatie en krijgen ook Goof-zonder-oog en Stille Cornelis nog een pakje van de goedheilig man.

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas Boek omslag Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas
Marjet Huibers en Sieb Posthuma
Gottmer

De inhoud:

Aadje Piraatje, geliefd bij kinderen en in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes, bevaart in dit speciale miniboekje nog steeds de wereldzeeën op het piratenschip van zijn vader. Maar dan komt er een wel heel bijzondere boot langszij: de stoomboot van Sinterklaas. De anders zo stoere piraten staan met knikkende knieën toe te kijken hoe Sint aan boord van hun piratenschip klimt. Gelukkig redt Aadje de situatie en krijgen ook Goof-zonder-oog en Stille Cornelis nog een pakje van de goedheilig man.

Sint keek wat streng van de een naar de ander.
‘Komt er geen liedje?’ vroeg hij verbaasd.
‘Hebben de heren hun tongen verloren?’

Toen zong Aadje gehaast:
Zie de maan schijnt door de masten.
Makkers, staakt uw wild geraas.
Want vanavond zijn er gasten:
Zwarte Piet en Sinterklaas.

Juf Sanne zegt:

Schattig klein boekje met genoeg aanleiding om liedjes te zingen met de kinderen.  Qua tekst ben je er zo doorheen namelijk maar met het zingen en bekijken van de grappige tekeningen is het toch een heel leuk geheel. Alle teksten zijn op rijm en het boekje is van dusdanig formaat dat het perfect in schoen zou passen. Fans van Aadje Piraatje worden niet teleurgesteld.