Zet virtueel je schoen bij juf Sanne

De komende twee weken hebben we wel een heel bijzondere actie op jufsanne.com. Je kunt je ‘schoen’ zetten bij Juf Sanne. Maak het rijmpje af en wellicht beloont de Sint jouw rijmkunsten met een prachtig boek. Met dank aan Uitgeverij Unieboek Spectrum voor deze leuke actie. Want lezen is een feestje! Doe mee met je klas, voor een collega, je kind of lekker voor jezelf. Veel succes.

leukste_kinderboeken02

Wil jij van de Sint graag iets te lezen in je schoen?
Daar moet je dan het volgende voor doen.
Maak een rijmpje af voor het boek dat jij zou willen winnen.
Sint stelt voor dat je er meteen mee gaat beginnen …

Spelregels:

Kies een boek en lees de beschrijving. Maak het rijmpje zo orgineel mogelijk af en stuur je antwoord naar Juf Sanne o.v.v. virtuele schoen. Vergeet daarbij niet je adres te vermelden. Je mag voor elk boek één keer meedoen. De winnaars worden op 5 december op juf Sanne bekend gemaakt. Heb je niet gewonnen? De boeken zijn tijdelijk in prijs verlaagd!

Lees verder voor de boeken …

Superjuffie op Safari – Janneke Schotveld – Uitgeverij Unieboek Spectrum – ISBN: 9789000318469

superjuffiesafari

 

De inhoud:

Juf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor gaat ook gezellig mee. Maar ze zijn er nog maar net of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol baby-krokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer terug kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen een openstaande container in. Maar dan wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een groep biologen midden in Afrika. Er is geen enkel contact met de buitenwereld meer en wat nog erger is: er zijn daar stropers actief en de olifanten lopen groot gevaar… De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich?

 

Het rijmpje:

Janneke Schotveld is schrijfster in hart en nieren

Ze schrijft over de leukste juf en de meest wilde dieren

In Superjuffie op safari komt ze in Afrika terecht

Op zoek naar de stropers, die zijn o zo slecht

….

….

Steffie en de mislukte inbrekers – Jacques Vriens – Van Holkema en Warendorf – ISBN: 9789000323548

jacques_Vriens_Steffie en de mislukte inbrekers

 

De inhoud:

Er gebeuren rare dingen op het normaal zo rustige Kattenpleintje. Uit de plaatselijke supermarkt worden etenswaren gestolen en een aantal pleinbewoners wil dat de oude opa Deutz naar een bejaardentehuis gaat. Dat laten de kinderen van het pleintje niet zomaar gebeuren! De stoere Steffie, hond Kobus en detective Sjoerd gaan samen met een groepje kinderen op pad om de waarheid te achterhalen. En dat levert behoorlijk wat grappige momenten op.

 

Het rijmpje:

Bezoekers van juf Sanne konden alles aan hem vragen

Een heerlijk nieuw verhaal is wat we van Jacques Vriens zagen

Lees De kinderen van het kattenpleintje, is wat ik beveel

Steffie en de mislukte inbrekers is het eerste deel

….

….

Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss – Kathryn Littlewood – Uitgeverij van Holkema en Warendorf / Lannoo – ISBN: 9789077330241

magischereceptenboek01

 

De inhoud:

De ouders van Roos, Millie, Tijm en Dille runnen een magische bakkerij met behulp van een magisch kookboek. Als hun ouders een tijdje de stad uit moeten, krijgt Roos de sleutel van de voorraadkamer waarin het kookboek wordt bewaard. Ze mogen de deur alleen in noodgevallen openen, want er mag absoluut geen magie vrijkomen. Wanneer ze toch experimenteren met wat magische recepten, belanden de kinderen in maffe situaties. Maar met de tovertaart waarmee ze denken alles terug te kunnen draaien, zetten ze het stadje pas echt op zijn kop. Dan staat er ineens een vrouw op de stoep die beweert dat ze hun tante Lilian is. Dille geeft de sleutel van de voorraadkamer aan tante Lilian, zodat zij een recept kan maken dat alles teniet kan doen. Maar is tante Lilian wel te vertrouwen?

Juf Sanne tipt: bijzonder gaaf (voorlees)boek!

Het rijmpje:

Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss is echt andere koek

Dit geweldig eerste deel is een fantastisch (voor)leesboek

Wil jij dit deel wel winnen mijn kind

Schrijf dan snel een gedicht voor Sint

….

….

Een spetterend begin – Vivian den Hollander – Van Holkema & Warendorf – ISBN: 9789000320271

spetterendbegin01

 

De inhoud:

Het leven van Bart en Bibi wordt overhoop gegooid: hun vader Carlo heeft besloten een oude boot om te toveren tot een heus botel. Na de eerste schrik vinden ze het toch wel leuk, wonen op een boot. Maar niet iedereen in hun nieuwe buurt is blij met de komst van het botel. En als er dan ook nog eens dure horloges uit het huis van een bekende tv-presentator worden gestolen, is de chaos compleet. Bibi en Bart worden zelfs verdacht van de diefstal, terwijl ze er niets mee te maken hebben! Gelukkig is Bibi slim genoeg om dit misverstand de wereld uit te helpen, natuurlijk met behulp van Bart.

 

Het rijmpje:

Vivian den Hollander is al 25 jaar schrijfster van vele kinderboeken

In elke boekhandel kan je iets van haar zoeken

Iets wat ik graag in mijn virtuele schoen wil krijgen is Een spetterend begin

Dat boek wil iedereen toch lezen, en krijgt iedereen leeszin

….

….

Dummie de Mummie en het masker van Sebek-Ra – Tosca Menten – Van Goor – ISBN: 9789000309979

dummiedemummie

 

 

De inhoud: 

Goos, Klaas en Ebbie zijn radeloos. Waar kan Dummie zijn? Wie zal hem vinden? En… wat gebeurt er dán? ‘Goos!’ schreeuwde Klaas. ‘Goos! Goos! Kom nu!’ Er vlogen voetstappen de trap op, Klaas stoof Goos’ kamer binnen, greep zijn arm, sleurde hem naar de overloop en bijna vielen ze samen van de trap af. De televisie stond aan. En toen zag Goos wat hij niet meer had verwacht. Dummie was op televisie. Een verhaal waarbij je af en toe op het puntje van je stoel zit van de spanning – en er dan weer vanaf rolt van het lachen!

 

 

Het rijmpje:

Heb je de boeken van Tosca Menten al eens gelezen

Ze wordt door kinderen, ouders en boekhandels veel geprezen

Haar verhalen over Dummie en zijn Goos zijn vriend

Deel 4, Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra, is wat je verdient