Win: Het kerstkoffertje

Al een jaar lang mag ik van Marianne Busser en Ron Schröder elke maand drie van hun boeken weggeven aan trouwe bezoekers van jufsanne.com. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, en ik vermoed jullie ook. Deze maand is dat wel een heel bijzondere prijs! Het Kerst-koffertje is een bijzonder project waar ik je graag meer over vertel. En als je kans wilt maken op zo’n Kerst-koffertje, lees dan vooral verder!

Het Kerstkoffertje – Marianne Busser, Ron Schröder en Hanneke de Jager – Oké4kids – ISBN: 9789058111630

kerstkoffertje01

De inhoud:

Een uniek pakket dat scholen en kerken, maar ook gezinnen ieder jaar weer kunnen gebruiken. Want ook thuis kan het voorlezen van het kerstverhaal en het zingen van de liedjes een prachtige, sfeervolle traditie worden.
Het anker van het Kerst-koffertje is het boek Het kerstverhaal. Het kerstverhaal wordt verteld door Marianne Busser & Ron Schröder, met schitterende illustraties van Hanneke de Jager. Daarnaast bevat het pakket een cd met vijf bijpassende liedjes en een cd-rom met vele extra’s:

Lees verder voor de rest van recensie …

* Een prachtig kerststalletje om uit te printen
* Sfeervolle kleurplaten voor kinderen
* PowerPoint-presentatie van alle illustraties uit het boek
* De teksten en de muzieknotatie van de vijf kerstliedjes
* Een uitnodiging voor de kerstviering op school
* Een uitnodiging voor de kerstviering in de kerk
* Een poster om de viering aan te kondigen
* Handige tips om de kerstviering goed te laten verlopen

Juf Sanne zegt:

Het Kerstverhaal vertelt door Marianne en Ron verscheen officieel in 1997 met tekeningen van Alex de Wolf. Het boek was toen al een absolute favoriet van mij om te gebruiken tijdens deze gezellige periode. Vorig jaar kwam er een versie met een nieuwe illustrator, Hanneke de Jager. Eigenlijk is de term illustrator niet helemaal passende bij Hanneke. Ze maakt eigenlijk ware kunstwerkjes die van de bladzijdes afspringen. Ze doet dit door verschillende materialen te gebruiken. Zo moet er bijvoorbeeld muziekbladpapier van haar zoon aan geloven of een overhemd van haar man, heb ik mij laten vertellen. Maar dit leveren wel zeer bijzondere plaatjes op.

kerstverhaal01

Ron en Marianne zijn bijzonder onder de indruk van deze kunstige manier van werken van Hanneke de Jager. En terecht, het is een bijzondere, creatieve en vooral originele manier van werken met prachtige eindresultaten.
Het boek Het Kerstverhaal is het anker voor dit project. De bijgeleverde cd-rom biedt een Powerpoint presentatie die op de achtergrond mee kan draaien. Het verhaal wordt daarnaast mogelijk uitgebeeld en via een verteller aan de bezoekers verkondigd. Er worden vijf liedjes aangeboden bij dit project. Je kunt een keuze maken om de cd af te spelen maar op de cd-rom wordt ook bladmuziek meegeleverd zodat je eventueel met een orkest of band de muziek zelf kunt spelen. Luister hier naar een fragment van een liedje:

 

 

Op de cd-rom is eigenlijk alles te vinden wat je maar nodig zou kunnen hebben. Van uitnodigingen tot poster, een volledig draaiboek, een compleet bestand met tips van de auteurs, teksten en muzieknotaties en zelf kleurplaten en knutselmogelijkheden. Het is werkelijk een volwaardig pakket, je kunt zo aan de slag!

kerststal01

Zou jij dat willen? Zo aan de slag met Het Kerst-koffertje? Doe dan mee met onze prijsvraag. Heb jij de recensie goed gelezen? Beantwoord dan deze vragen:

  1. Wie is de Illustrator van Het Kerstverhaal?
  2. Hoeveel liedjes worden er in het project aangeboden?
  3. Welke extra’s staan er op de cd-rom?

Mail de antwoorden naar juf Sanne voor 21 november en vergeet daarbij niet je adres te vermelden. De winnaar ontvangt het pakket de volgende dag zodat er gelijk begonnen kan worden!

Je kunt hier nog een fragment beluisteren om alvast in de stemming te komen: