Stel je vraag aan Janneke Schotveld

We mogen weer een bekende kinderboekenauteur interviewen! Na Vivian den Hollander en Jacques Vriens is het nu de beurt aan Janneke Schotveld, de bekende auteur van o.a. Superjuffie, om door ons geïnterviewd te worden. Weet jij een leuke vraag voor haar? Doe dan mee en win haar nieuwste boek: De Zolderkinderen.

jannekeschotveld02a

De Zolderkinderen – Janneke Schotveld – Uitgeverij Unieboek Spectrum – ISBN: 9789000315963

Samen met zijn ouders en zusje woont Milo in het Koekoeksnest. Het fijnste huis op de hele wereld! Niet alleen hij woont er, ook Lina en haar moeder en de tweeling Tim en Tijmen. De kinderen spelen altijd op zolder, dat is hun domein. Dan gaat tante Mimi dood, de officiële eigenaar van het landgoed. Ze weten niet beter dan dat Milo’s moeder het huis zal erven. Maar ineens blijkt er nog een verre neef te zijn. Hij komt zijn erfdeel opeisen en neemt zijn intrek op de zolder van het Koekoeksnest. Dat laten De Zolderkinderen niet op zich zitten!

zolderkinderen01

Lees verder voor de recensie …

Janneke over De Zolderkinderen:

Het idee voor een boek als De Zolderkinderen had ik al heel lang. Een groepje kinderen dat bij elkaar woont in een mooi oud landhuis en daar allerlei avonturen beleven. Het lijkt een beetje op hoe ik vroeger woonde. Niet in zo’n mooi oud huis hoor, maar gewoon in een rijtjeshuis. Maar wel met een gezellige club kinderen die altijd gewoon bij elkaar naar binnen konden lopen. Zo’n spannend avontuur als in De Zolderkinderen heb ik toen nooit beleefd, maar dat had ik wel gewild!

Juf Sanne zegt:

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met de bewoners van het Koekoeksnest. Een bont gezelschap die elk op een etage van het Koekoeksnest wonen. Op de zolder hebben de kinderen hun intrek genomen. Het is absoluut verboden voor volwassenen om daar te komen. Nou ja, de moeder van Milo komt daar wel eens stofzuigen, want dat moet gewoon. Als snel in het verhaal komen we erachter dat de eigenaresse van het Koekoeksnest is overleden. Een neef uit Australië blijkt de erfgenaam van tante Mimi. Hij komt over en besluit een tijdje in Nederland te blijven. Hij wil zijn intrek in de zolderkamer nemen. Maar dat gaat zomaar niet! De kinderen bedenken verschillende plannetjes om neef Jimmy uit het huis te jagen. Neef Jimmy lijkt ook een plan te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand?

De Zolderkinderen is van begin tot eind zeer gezellig. De verschillende karakters van de kinderen komen goed naar voren. De schattige briefjes die Milo schrijft aan de overleden tante Mimi zijn zeer aandoenlijk en diezelfde briefjes helpen de spanning in het boek aardig op te bouwen. De kinderen beleven een enerverend avontuur met een spannende ontknoping. Lees dit boek in je klas voor en de kinderen zullen aan je lippen hangen. Gegarandeerd!
titelsjanneke01
Zou jij één van de drie exemplaren van De Zolderkinderen willen winnen? Verzin een vraag voor Janneke Schotveld met je groep, team of samen met je kind en mail deze voor 11 november 2013 naar juf Sanne. Janneke zal jullie vragen beantwoorden en de winnende vragen belonen met haar nieuwste boek!

Tip! Op Janneke’s site kun je al heel veel informatie vinden! Misschien wil je n.a.v. deze informatie een vraag stellen. Zo heeft ze bijvoorbeeld wel een heel bijzondere werkplek, daar zou ik van alles over willen weten. Maar misschien bedenken jullie wel een veel leukere vraag! Veel succes.