Spiekpietje in nood – Thaïs Vanderheyden

Het is bijna zover! Alle Spiekpietjes staan klaar om te vertrekken naar de kinderen. Ze nemen afscheid van de sint en stappen op de rug van hun vogel. Maar één Spiekpietje heeft heel veel pech. Hij komt in een zware storm terecht en valt naar beneden. Gelukkig blijft hij in een boom hangen. Uil heeft alles gezien. Hij plukt het Spiekpietje uit de boom en vraagt Husky om te helpen. Samen brengen ze het Spiekpietje naar een goede vriend van de sint … de Kerstman! Hij zorgt ervoor dat het Spiekpietje toch nog tijdig bij de kinderen komt. Een spannend verhaal over een Spiekpietje in nood.

Spiekpietje in nood Boek omslag Spiekpietje in nood
Thaïs Vanderheyden
Clavis

De inhoud:

Het is bijna zover! Alle Spiekpietjes staan klaar om te vertrekken naar de kinderen. Ze nemen afscheid van de sint en stappen op de rug van hun vogel. Maar één Spiekpietje heeft heel veel pech. Hij komt in een zware storm terecht en valt naar beneden. Gelukkig blijft hij in een boom hangen. Uil heeft alles gezien. Hij plukt het Spiekpietje uit de boom en vraagt Husky om te helpen. Samen brengen ze het Spiekpietje naar een goede vriend van de sint … de Kerstman! Hij zorgt ervoor dat het Spiekpietje toch nog tijdig bij de kinderen komt. Een spannend verhaal over een Spiekpietje in nood.

Juf Sanne zegt:

Vorig jaar kwam het eerste boek rond de Spiekpietjes uit. Het boek wordt geleverd met een klein pietje die je in de klas kon verstoppen. Natuurlijk was dit een grote hit in vele groepen. In dit boek beleeft één Spiekpietje van Sinterklaas een groot avontuur als hij in een storm terecht komt. Gelukkig wordt hij onderweg goed geholpen door diverse dieren en de kerstelfjes van de Kerstman. Leuk dat er een vervolg op het boek van vorig jaar is gekomen. Kinderen zijn erg nieuwsgierig naar de Spiekpietjes en daarom genieten ze straks van nog een prachtig avontuur. Ik kan het je van harte aanbevelen om een Spiekpietje in je klas te nemen. Elke dag zet je het Spiekpietje op een andere plaats in de klas en de hilariteit is groot als hij weer ontdekt is. Het Spiekpietje heeft zelfs zijn eigen Facebook pagina met leuke foto’s en suggesties.