Prinses Nina – Marlise Achterbergh & Iris Compiet

Prinses Nina woont bij haar ouders op een kasteel. Het is tijd voor een prins, vinden haar papa en mama en ze nodigen dan ook allerlei prinsen uit. Ze zijn slim en knap. Ze komen uit Frankrijk en China. Maar ze zijn toch niet de droomprins van Prinses Nina. De koning en de koningin gaan dan maar te rade bij hun vrienden, de koning en koningin uit Ghana. Zij brengen hun dochter mee, prinses Melowo. Prinses Nina en prinses Melowo kunnen heel goed met elkaar opschieten. En zo komen er twee koninginnen in het land. Een modern sprookje over een prinses die moet trouwen met een prins, maar verliefd wordt op een prinses.

Prinses Nina Boek omslag Prinses Nina
Marlise Achterbergh & Iris Compiet
Clavis

De inhoud:

Prinses Nina woont bij haar ouders op een kasteel. Het is tijd voor een prins, vinden haar papa en mama en ze nodigen dan ook allerlei prinsen uit. Ze zijn slim en knap. Ze komen uit Frankrijk en China. Maar ze zijn toch niet de droomprins van Prinses Nina. De koning en de koningin gaan dan maar te rade bij hun vrienden, de koning en koningin uit Ghana. Zij brengen hun dochter mee, prinses Melowo. Prinses Nina en prinses Melowo kunnen heel goed met elkaar opschieten. En zo komen er twee koninginnen in het land. Een modern sprookje over een prinses die moet trouwen met een prins, maar verliefd wordt op een prinses.

Juf Sanne zegt:

Dit grappige en ontroerende verhaal laat kinderen op een warme manier heel open naar anderen kijken.
In kinderboeken worden nieuwe niet-traditionele rollen en multiculturele samenleving nog te weinig weergegeven. Daarom organiseerden Clavis Uitgeverij, FEBE Support, Inclusive Works en de British Council een verhalenwedstrijd rond het thema diversiteit, met als opdracht een verhaal te schrijven over nieuwe man-vrouw rolpatronen in de multiculturele samenleving. En dit boek is als winnaar uit de bus gekomen.
Bijzonder vrolijke platen en een mooi bijzonder verhaal. Echt een aanrader!