Pim Piloot – Ruth Wielockx

Pim Piloot houdt van vliegen. Het liefst vliegt hij in zijn stuntvliegtuig. Maar hij helpt ook graag. Als de brandweer hem belt, stijgt hij op in zijn rode blusvliegtuig. Als de bakker geen fruit meer heeft voor de taart, gaat hij met de jumbo fruit halen. Is er een ongeluk in de bergen, dan komt de reddingshelikopter uit de loods. Pim helpt iedereen, zodat hij maar weinig tijd overheeft om met zijn stuntvliegtuig te vliegen. Als het eindelijk toch lukt, gaat het fout en stort hij neer. Natuurlijk heeft hij intussen veel vrienden gemaakt, die hem allemaal komen bezoeken in het ziekenhuis. Een leuk en stoer boek voor jongens en meisjes die van techniek en vliegtuigen houden.
Met krachtige en gedetailleerde illustraties, om lang naar te kijken.

Pim Piloot Boek omslag Pim Piloot
Ruth Wielockx
Clavis

De inhoud: 

Pim Piloot houdt van vliegen. Het liefst vliegt hij in zijn stuntvliegtuig. Maar hij helpt ook graag. Als de brandweer hem belt, stijgt hij op in zijn rode blusvliegtuig. Als de bakker geen fruit meer heeft voor de taart, gaat hij met de jumbo fruit halen. Is er een ongeluk in de bergen, dan komt de reddingshelikopter uit de loods. Pim helpt iedereen, zodat hij maar weinig tijd overheeft om met zijn stuntvliegtuig te vliegen. Als het eindelijk toch lukt, gaat het fout en stort hij neer. Natuurlijk heeft hij intussen veel vrienden gemaakt, die hem allemaal komen bezoeken in het ziekenhuis. Een leuk en stoer boek voor jongens en meisjes die van techniek en vliegtuigen houden.
Met krachtige en gedetailleerde illustraties, om lang naar te kijken.

Juf Sanne zegt:

Mijn zoontje (5) koos dit boek tijdens de kinderboekenweek. Ik snapte direct wat hem zo aantrok. Een prachtige stoere plaat van een helikopter in actie op de voorkant. En tijdens het lezen werd hij niet teleurgesteld. Er komen allerlei diverse vliegtuigen langs waarvan de functies terloops al snel duidelijk worden. De auteur, Ruth Wielockx, schreef eerder ook al zo’n fantastisch leuk boek: Ridder Wiebe. Ik kan het bijzonder waarderen dat er diverse leerelementen in haar boeken terugkomen. In Ridder Wiebe leer je gaandeweg over ridders en kastelen en ook in Pim Piloot krijg je op een leuke en niet belerende wijze informatie over de diverse vliegtuigen en zijn functies. Daarnaast zijn er altijd nog een ander thema’s te vinden in de boeken, in het geval van Pim Piloot zijn dat vriendschap en behulpzaam zijn. Ik ben fan!