Moffel en Piertje vieren Sinterklaas en Kerst – Lieneke Dijkzeul & Doeskja Bramlage

Iedere kleuter kent Moffel en Piertje: het wekelijks hoogtepunt van SchoolTV. De impulsieve, nieuwsgierige mol en zijn hartsvriendinnetje, de nuchtere regenworm, zijn al jaren te bewonderen op de televisie en in twee populaire Moffel en Piertje-verhalenbundels. Nu komt er een nieuwe aanwinst: het omkeerboek voor de feestdagen. Aan de ene kant zijn de avonturen te lezen die Moffel, Piertje en Arie beleven rond sinterklaas, aan de andere kant begin je voor de kerstverhalen.

Moffel en Piertje vieren Sinterklaas en Kerst Boek omslag Moffel en Piertje vieren Sinterklaas en Kerst
Lieneke Dijkzeul & Doeskja Bramlage
Lemniscaat

De inhoud:

Iedere kleuter kent Moffel en Piertje: het wekelijks hoogtepunt van SchoolTV. De impulsieve, nieuwsgierige mol en zijn hartsvriendinnetje, de nuchtere regenworm, zijn al jaren te bewonderen op de televisie en in twee populaire Moffel en Piertje-verhalenbundels. Nu komt er een nieuwe aanwinst: het omkeerboek voor de feestdagen. Aan de ene kant zijn de avonturen te lezen die Moffel, Piertje en Arie beleven rond sinterklaas, aan de andere kant begin je voor de kerstverhalen.

Juf Sanne zegt:

Jaaa! Een Moffel en Piertje boek voor de Sinterklaas- én Kerstperiode! Dit ontbrak nog in het rijtje. De verhalen zijn vergelijkbaar met de verhaallijnen in de afleveringen. Ze zijn daardoor vrij lang maar er worden suggesties tot afbreken gegeven. Je gaat dan volgende keer verder bij een volgende ‘scene’. De vier verhalen zijn heerlijk herkenbaar en worden ondersteund door paginavolle prenten van Doesjka Bramlage. Soms gaan er pagina’s voorbij zonder illustratie en dat vind ik zelf een beetje jammer. Maar ik weet zeker dat de kleuters enorm zullen genieten van dit boek. Een absoluut voordeel is dat het boek omkeerbaar is. Je leest dan de Kerstverhalen van Moffel en Piertje voor! De kerstverhalen zijn aanzienlijk korter en makkelijk in één keer uit te lezen. Wat een handig boek zeg! Zijn jouw kleuters dol op Moffel en Piertje? Dan mag dit boek zeker niet ontbreken op jouw boekenplank.