Goede reis! – Marc van de Griendt

Albert en Hector zijn druk in de weer met hun huisje. Dan komt de winter en Fiona raadt hen aan om toch maar te pakken en naar het zuiden te vliegen, want vogels houden niet zo van de winter. Albert en Hector gaan pakken, maar ze moeten veel keuzes maken: wat moet mee en wat niet? Intussen hebben ze het eigenlijk best naar hun zin: spelen in de sneeuw, gezellig lezen in hun huis … Voor ze het weten, is het weer lente. Gezellig thuisblijven was zo slecht nog niet. Dit is een pareltje!

Goede reis! Boek omslag Goede reis!
Marc van de Griendt
Clavis

De inhoud: 

Albert en Hector zijn druk in de weer met hun huisje. Dan komt de winter en Fiona raadt hen aan om toch maar te pakken en naar het zuiden te vliegen, want vogels houden niet zo van de winter. Albert en Hector gaan pakken, maar ze moeten veel keuzes maken: wat moet mee en wat niet? Intussen hebben ze het eigenlijk best naar hun zin: spelen in de sneeuw, gezellig lezen in hun huis … Voor ze het weten, is het weer lente. Gezellig thuisblijven was zo slecht nog niet. Dit is een pareltje!

Juf Sanne zegt:

Dit boek is nu, tijdens de thema’s herfst en winter, bijzonder goed te gebruiken. Buurvrouw Fiona kondigt aan dat ze morgen vertrekt naar het warme zuiden. Volgens haar is de herfst verschrikkelijk maar de winter is nog erger! Hector en Albert maken een lange lijst met punten die ze moeten afhandelen voordat ze op reis kunnen gaan. Uiteindelijk blijkt de klusjeslijst te lang en besluiten ze maar van de winter te genieten.