Alles wat overblijft – Janna de Lathouder & Anne Schneider

Uil is een beetje eenzaam. Hij zou zo graag willen dat andere dieren bij hem op bezoek kwamen voor een kopje thee. Zijn woning puilt uit van de spulletjes. Je kunt er gewoon niet in, vindt Eekhoorn. Er moet dus dringend opgeruimd worden. Maar Uil is zo gehecht aan al zijn spulletjes. Elk dingetje bevat wel een verhaal. Alles wat eekhoorn eruit gooit, haalt hij weer naar binnen. Dan heeft Eekhoorn een idee: ze maken er een verhalenmuseum van! Alle spulletjes worden netjes getoond. Alle dieren worden uitgenodigd en Uil gaat vertellen, bij elk voorwerp een verhaal. WINNAAR van de internationale illustratorenwedstrijd Keycolours 2012: mooiste prentenboek!

Alles wat overblijft Boek omslag Alles wat overblijft
Janna de Lathouder & Anne Schneider
Clavis

De inhoud:

Uil is een beetje eenzaam. Hij zou zo graag willen dat andere dieren bij hem op bezoek kwamen voor een kopje thee. Zijn woning puilt uit van de spulletjes. Je kunt er gewoon niet in, vindt Eekhoorn. Er moet dus dringend opgeruimd worden. Maar Uil is zo gehecht aan al zijn spulletjes. Elk dingetje bevat wel een verhaal. Alles wat eekhoorn eruit gooit, haalt hij weer naar binnen. Dan heeft Eekhoorn een idee: ze maken er een verhalenmuseum van! Alle spulletjes worden netjes getoond. Alle dieren worden uitgenodigd en Uil gaat vertellen, bij elk voorwerp een verhaal. WINNAAR van de internationale illustratorenwedstrijd Keycolours 2012: mooiste prentenboek!

Juf Sanne zegt:

Deze titel is een beetje speciaal voor mij. In de zomer van 2012 mocht ik met Philippe Wercke (de eigenaar van uitgeverij Clavis) en Kathleen Amant (bekend van de Anna boeken) jureren voor de Keycolours wedstrijd. Om de twee jaar wordt deze wedstrijd gehouden door de stad Hasselt en uitgeverij Clavis om illustratoren en auteurs te stimuleren. Je mag een verhaal met prenten insturen die door de jury wordt bekeken en uiteindelijk wordt er een winnaar geselecteerd. Interessant weetje: Guido van Genechten van Rikki was de eerste winnaar van de Key Colour wedstrijd. Er waren bijzonder veel inzendingen die allemaal bekeken moesten worden. Ik kwam deze titel ongeveer halverwege tegen en toen had ik al het gevoel dat deze moest winnen. Gelukkig dachten mijn mede-juryleden er uiteindelijk net zo over. Prachtige platen, een mooi verhaal met een goed moraal. Goed te gebruiken bij thema vriendschap, opruimen, herinneringen en vroeger.