Zing mee met Nijntje en haar vriendjes luisterboek – Dick Bruna

Zing mee met Nijntje en haar vriendjes Boek omslag Zing mee met Nijntje en haar vriendjes
Dick Bruna
Luisterboek
Rubinstein

Zing mee met Nijntje en haar vriendjes is een leuke cd met veel vrolijke en aanstekelijke liedjes. Er zijn twee liedjes die het meezingen zeker bevorderen door de herhaling die er in zit (nr. 3 Ken jij boris beer en nr.  6. Kom allemaal en ruim op). De onderwerpen zijn perfect voor de doelgroep, en sluiten prima aan op een aantal veelvoorkomende thema’s in de groepen 1 en 2. Zo zijn er liedjes over de speeltuin, de seizoenen, jarig zijn en muziek maken. De taal is rijk en veelzijdig wat de woordenschat al zingend uitbreidt. De zang en muziek zijn prettig om naar te luisteren, niet te schreeuwerig of te zweverig, precies goed. De liedjes worden afwisselend door kinderen en door een prettige vrouwenstem gezongen. Ze zijn niet eentonig en sommige liedjes swingen lekker!

De cd is aan te raden voor groep 1 & 2 maar vooral voor de leeftijden 2 t/m 4 jaar, dus kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zullen hier veel plezier van hebben.  Wel met de volgende kanttekening:  alle liedjes zijn zo rond de 3 minuten of langer, wat voor de doelgroep  lang is, zeker omdat ze de cd aanraden vanaf 2 jaar. Voor groep 2 kan dit natuurlijk wel al, maar dan blijft de vraag of deze leeftijdsgroep Nijntje nog wel leuk vinden. Toch denk ik dat de liedjes van deze cd leuk genoeg zijn om de kinderen toch enthousiast aan het zingen te krijgen.