Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout

Zie de maan schijnt door de bomen Boek omslag Zie de maan schijnt door de bomen
Mies van Hout
Lemniscaat

Na het succes van Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel slaat Mies van Hout weer toe. In haar kleurrijke, vrolijke platen zien we hoe de dieren door de bomen naar het sinterklaasfeest kijken, en het daarna op hun eigen manier meevieren. Aan de hand van twaalf klassieke sinterklaasliedjes wordt het verhaal van de komst van Sinterklaas verteld en gezongen, van ‘Zie ginds komt de stoomboot‘ tot ‘Dag Sinterklaasje‘.

Iedereen, van heel jong tot hartstikke oud zal genieten van de prenten en meezingen met de cd. Met een kriebel in de buik omdat ieder moment aan de deur geklopt kan worden … Het mooiste cadeau voor in iedere schoen!

Juf Sanne zegt:
Mies van Hout had ontzettend veel succes met haar prachtige boeken Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel . En terecht, de sfeervolle prenten koppelen aan klassieke kinderliedjes vond ik een goede zet. Ik ben daarom ook blij dat er een boek is uitgekomen waar de klassieke Sinterklaasliedjes gekoppeld worden aan mooie platen waarbij je veel reden hebt om met de kinderen te praten. Ook zit er een cd bij waarop de liedjes met eenvoudige begeleiding te beluisteren zijn. De zang is prettig, rustig en lekker mee te zingen. Absoluut geschikt voor op school maar ook zeker op de peuterspeelzaal of kinderopvang.