Win: Het vrolijke herfstvoorleesboek

Deze maand een korte actie met een boek van Marianne Busser en Ron Schröder zodat je er nog deze herfst plezier van kunt beleven. We mogen namelijk drie gesigneerde exemplaren van ‘Het vrolijke herfstvoorleesboek’ weggeven. Een boek vol leuke verhalen, versjes en liedjes over de herfst. Die kun je nu vast wel gebruiken!

Het vrolijke herfstvoorleesboek – Marianne Busser & Ron Schröder – Van Holkema en Warendorf – ISBN: 9789047514091

het-vrolijke-herfstvoorleesboek

Het verhaal

Het vrolijke herfstvoorleesboek is het laatste deel in de reeks van vier seizoenenboeken. In deze gezellige bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over de herfst: met grote paddenstoelen, glimmende kastanjes en dikke kruisspinnen. Beertje Benjamin gaat eikels planten en Kobus en Kwak zijn druk met voorjaarsbollen. Varkentje Knorrepot zou het liefst de hele dag in zijn bed blijven liggen, terwijl de drie jongetjes juist druk bezig zijn in het park. En waarom slaapt het mannenkoor een hele nacht op het dak?

Lees verder om meer over het boek te weten te komen en hoe je het kunt winnen …

Juf Sanne zegt:

Alle herfstige onderwerpen komen aan de orde in dit schattige seizoensboek. Elk boek uit deze reeks begint  met een prachtige plaat waar alle figuren die in het boek voorkomen op staan samen met een sfeervol versje dat zeer zeker makkelijk aan te leren is. Op de plaat valt een hoop te zien en te bespreken met de kinderen. Daarnaast kun je, na het voorlezen van een verhaal of versje, altijd even terug bladeren in het boek om weer terug te kijken op de grote plaat. Een versje of dat je maar beter geen paddenstoelen kunt plukken, een verhaal of het planten van bloembollen, de vogels die aan de vogeltrek beginnen en over een appelboom die zijn bladeren verliest. Handige onderwerpen die zeker langskomen als je het in de klas hebt over de herfst. Het boek sluit daar naadloos op aan. Ook staan er diverse liedjes met notatie in het boek. Het mooie is nu dat je sinds kort ook de liedjes van alle seizoensboeken kunt downloaden op iTunes. Mijn conclusie? Een zeer divers en mooi boek die in een kleutergroep zeker zijn bruikbaarheid zal bewijzen!

Als je nog materialen en knutselactiviteiten zoekt voor het thema herfst, dan verwijs ik je graag naar de herfstpagina’s.

 

het-vrolijke-herfstliedje01

 

Wil jij één van de drie exemplaren van ‘Het vrolijke herfstvoorleesboek’ winnen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Hoeveel liedjes uit de seizoensboeken zijn er te downloaden Tip! Je kunt het antwoord vinden op de website van Marianne en Ron of klik op de bovenstaande link.

Stuur je antwoord via een mail naar sanne@jufsanne.com en vergeet niet je adres te vermelden. De winnaars worden 23 oktober 2013 bekend gemaakt.

De winnaars zijn: Annemieke Klop, Hedwig Hartgers en Claudia Hogenboom. Van harte gefeliciteerd!

Wist je dit al?

Je kunt elke maand meedoen met een kleurwedstrijd om leuke boeken van het gouden schrijversduo te winnen. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief van Ron en Marianne? Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en maak je nog eens elke 2 maanden kans op één van de 10 boeken. Je kunt Ron en Marianne ook volgen op Facebook en Twitter en op Pinterest.