Willewete Piraten – Suzan Boshouwers & Marjolein Hund

Willewete Piraten Boek omslag Willewete Piraten
Willewete
Suzan Boshouwers & Marjolein Hund
Clavis

In de categorie Geschiedenis komt Clavis met de titel Piraten. Op zich een jongenstitel zou je denken. Het verhaal begint met een jongen en een meisje die samen Piraatje aan het spelen zijn. Een figuur om zichzelf mee te identificeren zitten er dus voor beide sekses in. Het verhaal is sterk in opbouw, het begint met een geschiedenisverhaal en beantwoord de vraag: wat is een piraat eigenlijk? Daarna worden de verschillende attributen besproken, en op de grote plaat in het midden kun je een kijkje nemen aan de binnenkant van het schip. Mijn dochter vroeg zich alleen af waar de trap toch was. Wederom gevuld met knutselsuggesties, liedjes en versjes en de miniquiz. Ik ben vooral de spreken over de prachtige illustraties. Heel sfeervol, duidelijk, overtuigend maar toch in kinderstijl. Goede aanvulling in de categorie geschiedenis!