Willewete Op reis met het schip – Pierre Winters & Tineke Meirink

Willewete Op reis met het schip Boek omslag Willewete Op reis met het schip
Willewete
Pierre Winters & Tineke Meirink
Clavis

Het boek:
Wil je alles weten over op reis gaan met het schip? In dit boek ontdek je welke schepen er allemaal bestaan, van vroeger en nu. Hoe ziet een cruiseschip eruit? Wat moet je allemaal doen voor je met het schip kunt vertrekken? Wie werken er allemaal op een cruiseschip? Je vindt in dit boek ook een mooie grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een boeiend informatief prentenboek over op reis gaan met het schip.

Juf Sanne zegt:
Pierre Winters & Tineke Meirink zijn inmiddels een dynamic duo. Zij schreven en illustreerden samen alle boeken met een vervoersthema in de Willewete serie in de categorie De wereld. Na Op reis met het vliegtuigOp reis met de auto en Op reis met de trein komt nu Op reis met het schip uit. Zoals ik inmiddels van de auteur gewend ben wordt alles rondom het schip besproken. De geschiedenis van boten, verschillende soorten schepen, de haven, voordat je aan boord gaat, wie werken er op een schip en de uitklappagina bevat een prachtige doorkijkplaat om het schip van binnen te bekijken. Zoals altijd een zeer compleet boek zonder dat de tekst overheerst. Zeer bruikbaar bij de thema’s vervoer, op reis en beroepen.