Willewete Naar het ziekenhuis – Netty van Kaathoven & Marjolein Hund

Willewete Naar het ziekenhuis Boek omslag Willewete Naar het ziekenhuis
Willewete
Netty van Kaathoven & Marjolein Hund
Clavis

Het boek:

Wil je alles weten over het ziekenhuis? In dit boek leer je er alles over. Wanneer moet je naar het ziekenhuis? En wie kom je daar allemaal tegen? Je ontdekt welke verschillende afdelingen en dokters er zijn. Je komt te weten dat naar het ziekenhuis gaan soms leuk is, als er een kindje geboren wordt bijvoorbeeld, en niet altijd eng. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina’s en een grote uitklappagina. Door de miniquiz word je een echte ziekenhuisexpert! Een informatief prentenboek over het ziekenhuis.

Juf Sanne zegt:
Een enorm pluspunt van de Willewete serie is dat ze vertrekken vanuit een voor een kind herkenbare situatie. In het geval van Willeweten naar het ziekenhuis begint het boek met Stef die bij de huisarts op de onderzoekstafel zit met enorme oorpijn. De dokter besluit dat Stef buisjes moet en verwijst hem door naar het ziekenhuis. De nieuwsgierigheid wordt al behoorlijk gewekt door de inmiddels bekende halve pagina. Want wat zal er achter zitten?

Stef mag eerst het ziekenhuis eens bekijken en daar komt hij nog veel meer kinderen tegen met diverse herkenbare kwalen zoals het knippen van de amandelen of een gebroken arm.
Er wordt veel besproken over het ziekenhuis op een mooie en goede manier. Het lijkt alsof de auteur, Netty van Kaathoven, met je praat via het boek met veel warmte en een vleugje humor. Erg bijzonder geschreven, ik vind het prachtig. Ook de tekeningen van Marjolein Hund zijn schitterend. Schatten van kinderen, mooie duidelijke tekeningen met veel sfeer door kleur en een lust voor het oog. Dit boek is absoluut een aanrader. Beauty van een aanvulling in de Willewete serie en mijn nieuwe favoriet.