Willewete Naar de manege – Netty van Kaathoven en Margot Senden

Willewete Naar de manege Boek omslag Willewete Naar de manege
Willewete
Netty van Kaathoven en Margot Senden
Clavis

Het verhaal:

Wil je alles weten over pony’s en de manege? In dit boek leer je veel soorten pony’s en paarden kennen. Je ziet wat je nodig hebt om op ponyles te gaan. Hoe moet je je pony verzorgen, hoe maak je hem mooi en waarmee kun je helpen in de manege? Ook dat lees je hier. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina’s en een grote uitklappagina met een prachtige manege. Door de miniquiz word je een echte pony-expert!

Juf Sanne zegt:

Dit boek valt in de categorie veel te doen en zal een absolute hit zijn bij paardenliefhebbers. Margot Senden is actief op twitter en liet ons tussentijds al genieten van een aantal schetsen. Het is extra leuk om de platen nu af te zien in het boek. De opbouw van een Wille Wete boek is altijd hetzelfde. Het begint met een herkenbare situatie die met het omdraaien van een halve pagina wordt omgetoverd in een denkbeeldige, wenselijke of nieuwe situatie. In elk boek vind je een grote uitklapposter, een miniquiz, kortom vele extra’s. Sjokvol weetjes en informatie maar er zit hier en daar ook een hintje humor in dit boek. Eveneens in dit boek weer een leuk dat aansluit bij het thema. Ik vraag me af wanneer er nou eens een Wille Wete cd uitkomt met alle leuke liedjes uit de boeken op muziek.