Willewete Naar de dierentuin – Reina Ollivier & Madeleine van der Raad

Willewete Naar de dierentuin Boek omslag Willewete Naar de dierentuin
Willewete
Reina Ollivier & Madeleine van der Raad
Clavis

In dit boek leer je alles over het reilen en zeilen in de dierentuin. De verschillen tussen vroeger en nu, de verblijfplaatsen van de dieren, de taken van een dierenverzorger, hoe de dieren medische zorg krijgen en de geboorte van diverse dierenkleintjes. Naast al deze informatie vind je ook leuke feitjes, een quiz, een aantal knutselsuggesties, een stripverhaal en in het midden van het boek een grote uitvouwbare plaat waar veel op te zien en te bespreken valt. De adviesleeftijd voor dit boek is vanaf 4 jaar, maar met enige aanpassing kun je het boek ook met jongere kinderen bespreken. Mijn zoontje van drie geniet erg van het benoemen van alle dieren en het bekijken van de grote plaat.

Dit boek is leuk om te behandelen voordat je bijvoorbeeld op schoolreis naar de dierentuin gaat. De tekst is soms wat lang, maar je kunt het boek gerust opzij leggen en later weer verder gaan. Ik ben enthousiast!