Willewete Indianen – Suzan Boshouwers & Marjolein Hund

Willewete Indianen Boek omslag Willewete Indianen
Willewete
Suzan Boshouwers & Marjolein Hund
Clavis

Het verhaal:

Wil je alles weten over indianen? In dit boek lees je meer over hoe indianen leven, welke kleren ze dragen, hoe ze jagen, wat ze eten en nog veel meer. Je vindt in dit boek ook leuke spelletjes, een grote uitklappagina van het indianenkamp en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Juf Sanne zegt:

Wille wete is een informatieve serie voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Binnen de serie bestaan vier categorieën; geschiedenis, veel te doen, de wereld, en natuur. Het boek Wille wete Indianen valt onder de categorie geschiedenis. Bij voorbaat zeg ik dat ik absoluut fan ben van de Wille wete serie maar ook van de illustrator Marjolein Hund. Zij heeft het fantastische logo van Juf Sanne ontworpen. Ik ben daarom lichtelijk bevooroordeeld zeg ik zonder enige schaamte of gene.

De Wille Wete serie biedt je als leerkracht perfect de mogelijkheid om met de kinderen op een leuke manier dieper in te gaan op een interessant onderwerp. Indianen is zeker een onderwerp waarvan weinig leuke boeken bestaan, daarom ben ik des te meer blij met deze uitgave. Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat ik de platen prachtig vind, een lust voor het oog. Wat ik ook knap vind is dat er variatie in het boek zit. Ja, ook veel tekst, maar dit wordt soms speels onderbroken met kijkplaten, een liedje en aan het eind leuke spelletjes. Een pracht exemplaar binnen de Wille wete serie.

Trefwoorden: Indianen, wilde westen, Amerika, wereld