Willewete Dinosaurussen – Jozua Douglas & Barbara van Rheenen

Willewete Dinosaurussen Boek omslag Willewete Dinosaurussen
Willewete
Jozua Douglas & Barbara van Rheenen
Clavis

De opbouw van de Willewete serie is altijd hetzelfde. Dat werkt echt prettig, in het midden een grote uitvouwplaat, achterin een mini quiz en suggesties voor knutsels en liedjes en versjes. Het nieuw  boek in de Willewete serie uit de categorie Natuur Dinosaurussen heeft een leuke begrijpelijke tekst en is ingedeeld in duidelijke indeling. Een aantal soorten worden besproken, het voedsel, de uiterlijke kenmerken, maar ook hoe we dingen over dino’s te weten komen. Het boek is geen opsomming van de ene moeilijke dinonaam na de andere, maar een begrijpelijk, uitdagend, intrigerend boek voor kinderen die meer wille wete. De leuke onderbrekingen hier en daar met een stripverhaal en grappige weetjes maken het boek toegankelijk voor jonge kleuters tot kinderen in groep 4. Het natuurhistorisch museum Naturalis heeft geholpen bij de totstandkoming van het boek. Prachtige illustraties. Een aanwinst voor je boekenkast!