Willewete De hond – Jozua Douglas & Hiky Helmantel

Willewete De hond Boek omslag Willewete De hond
Willewete
Jozua Douglas & Hiky Helmantel
Clavis

Het boek:

Wil je alles weten over honden? Welke hondensoorten bestaan er allemaal? Hoe kun je een hond blij maken? En wat doet hij als hij blij is? Hoe oud kan een hond worden? En wat gebeurt er op een hondenshow? Op deze en vele andere vragen krijg je in dit boek een antwoord. Met een leuke strip, een liedje en een gedicht, een knutselpagina en een grote uitklappagina. Door de miniquiz word je een echte hondenexpert! Een informatief prentenboek over dieren in de natuur, namelijk honden.

Juf Sanne zegt: 

Lotte wil graag een hond maar dat is wel een hoop werk. Ze mag oefenen met Duffy, de hond van opa. Ze maken Duffy mooi om mee te doen met een echte hondenshow! Opa leest eerst een boek voor over honden en de verzorging ervan. Dat vind ik leuk bedacht, het lijkt dus net alsof je naar opa luistert. Het boek staat vol handige feiten waarvan ik er zelfs een paar niet wist. De tekeningen zijn vrolijk en humoristisch, een perfect compliment voor de tekst. Ik vind het super dat de auteur aangeeft dat een hond veel aandacht en verzorging nodig heeft. Ook geeft de auteur goeie tips over hoe je gedrag van een hond moet interpreteren, echt handig voor jonge kinderen om te weten. Een absoluut pluspunt is dat het liedje bedacht is op een bestaande melodie. Leuk boek in de categorie natuur.