Vos en Haas: Waar is het ijs? – Sylvia Vanden Heede & Thé Tjong-Khing

Vos en Haas: Waar is het ijs? Boek omslag Vos en Haas: Waar is het ijs?
Sylvia Vanden Heede & Thé Tjong-Khing
Lannoo

Het verhaal:
Ping Wing komt uit het land van ijs. Ze is geen eend. En ook geen uil. Ze is een pinguïn. Dat is een raar beest. ‘Ik vind haar niet raar’, zegt Ever. ‘Ik vind haar leuk en lief.’ Ever heeft het zwaar te pakken. Maar Ping Wing ziet hem niet staan. Dan heeft Ever een sluw plan. Een plan voor Neef … en Jak. Als dat maar goed gaat!

Juf Sanne zegt:
Vos en Haas boeken zijn het einde, geweldig, ik heb ze in mijn hart gesloten. Ik vind het zo knap, met weinig woorden toch een ijzersterk verhaal neerzetten en dan ook nog met een bijzondere portie humor. Chapeau voor Sylvia Vandenheede. De tekeningen zijn inmiddels zo herkenbaar en niet meer weg te denken bij de boeken van Vos en Haas. Ik ben blij dat er op elke bladzijde illustraties te vinden zijn, dat is niet elk boek zo. Dit maakt het voorlezen en samen lezen tot een waar feest. Vos en Haas, Waar is het ijs is een leuk, spannend verhaal wederom vol humor met een verrassend einde. Alles loopt anders …