Terug naar de ijstijd – Geronimo Stilton

Terug naar de ijstijd Boek omslag Terug naar de ijstijd
Geronimo Stilton
De Wakkere Muis

Het boek:
Zoals jullie weten proberen de piratenkatten altijd met de geschiedenis te knoeien. Maar dit keer gaat er iets mis; in plaats van in Parijs terecht te komen, ten tijde van de ingebruikneming van de Eiffeltoren, belanden ze in de ijstijd! Er zit niets anders op dan hen te volgen en zo staan we binnen de kortste keren oog in oog met gi-ga-gantische mammoeten, sabeltandtijgers en andere ijstijdbewoners. Bovendien waart er een enorm monster over het ijs dat de holbewoners de stuipen op het lijf jaagt (en ons ook!)…

Juf Sanne zegt:
Van een leuk stripboek is niemand vies, toch? Vroeger haalden ouders de neus op voor stripverhalen en werd het niet als lezen gezien. Dat is het natuurlijk wel en het kan nou net motiverend zijn voor kinderen die niet graag lezen. De verhalen van Geronimo Stilton zijn mateloos populair. In de stripverhalenserie ‘Een reis door de tijd’ beleven Geronimo en zijn team spannende avonturen en leren de kinderen ook een beetje over het verleden. De heldere illustraties zijn mooi en niet standaard vormgegeven. Zo kan er ineens een hele pagina worden gewijd aan het opdoemen van een mammoet. Erg indrukwekkend. De stripboeken hebben een harde kaft en aan de binnenkant maak je kennis met team Stilton en team kattenpiraten. Handig, zo kun je de delen onafhankelijk van elkaar lezen. De drie genoemde titels zijn slechts een greep uit het assortiment, er zijn nog veel meer titels beschikbaar. Ook zijn er stripboeken rond Thea Stilton, de zus van Geronimo. Deze vallen zeer in de smaak bij de meiden.