Superoma en de redding van Blauwbil – Esther Miskotte

Superoma en de redding van Blauwbil Boek omslag Superoma en de redding van Blauwbil
Esther Miskotte
Clavis

Het boek:

Mevrouw Nopjes komt oppassen op Josje. Dat vindt Josje heerlijk. Ze noemt mevrouw Nopjes ‘Superoma’ omdat ze altijd wel iets leuks verzint. Vandaag heeft Superoma klei meegebracht. Josje maakt een poes met de klei, een gele poes met een blauwe bil. Dan komt Blauwbil tot leven … Als Josje gaat slapen, ligt Blauwbil aan het voeteneind van het bed. ‘s Ochtends is hij weg. Is dit nu allemaal echt gebeurd? Een fantasievol prentenboek met veel oog voor details.

Juf Sanne zegt:

Mooi boek over de fantasie van een meisje en een oppasoma die daar heerlijk in meegaat. Wat is nou echt en wat niet? Daar kom je eigenlijk niet uit. Lief, ontroerend verhaal met zeer grappige elementen erin. Een oma op een ‘waveboard’ blijft een grappig gezicht.