Superjuffie komt in actie – Janneke Schotveld

Superjuffie komt in actie Boek omslag Superjuffie komt in actie
Janneke Schotveld
Van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

Juf Josje lijkt een gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Wanneer er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie! Het is zomervakantie en juf Josje verheugt zich op een paar luie weken. Dan blijkt dat de burgemeester plannen heeft om het Stadspark, waar ook haar huisje staat, te vernieuwen. Hij wil de 200-jarige eik vervangen door ‘Nieuwe Natuur’. De burgemeester is supertrots op dit technologische hoogstandje. Hoewel deze nepnatuur nauwelijks van de echte te onderscheiden is, ontdekt Superjuffie al snel dat deze giftig is. Ze heeft haar handen vol aan het redden van dieren die er per ongeluk van gegeten hebben. Hoe kan ze voorkomen dat de plannen doorgaan?

Juf Sanne zegt:

Het valt niet mee om Superjuffie te zijn. Je probeert een klas les te geven maar als er een dier in nood is, dan verander je direct in Superjuffie. Je kunt er niets aan doen om het tegen te houden. We hebben al kunnen genieten van het eerste boek: Superjuffie. In het tweede boek beleeft Superjuffie nóg spannendere avonturen, het is een waanzinnig boek om in de klas voor te lezen. Het boek is geschikt voor groep 4, 5 en 6.