Steffie en de mislukte inbrekers – Jacques Vriens

Steffie en de mislukte inbrekers Boek omslag Steffie en de mislukte inbrekers
Jacques Vriens
Van Holkema & Warendorf

Het verhaal:

Er gebeuren rare dingen op het normaal zo rustige Kattenpleintje. Uit de plaatselijke supermarkt worden etenswaren gestolen en een aantal pleinbewoners wil dat de oude opa Deutz naar een bejaardentehuis gaat. Dat laten de kinderen van het pleintje niet zomaar gebeuren! De stoere Steffie, hond Kobus en detective Sjoerd gaan samen met een groepje kinderen op pad om de waarheid te achterhalen. En dat levert behoorlijk wat grappige momenten op. Jacques Vriens heeft opnieuw een hilarische en vrolijke serie neergezet, in de trant van de populaire reeks De bende van De Korenwolf.

Juf Sanne zegt:

Dit is het eerste boek uit een nieuwe serie; ‘De kinderen van het Kattenpleintje’. Dit deel maken we kennis met het pleintje en zijn bewoners en Steffie speelt de hoofdrol in dit boek. Binnen 5 minuten van het lezen van ‘Steffie en de mislukte inbrekers’ zit je er al gelijk lekker in. Het voelde lekker vertrouwd en je voelt al gauw sympathie voor de personages.

Annet Schaap maakte natuurlijk de illustraties bij het boek. Wat leuk is, is dat je op de eerste pagina een plattegrond van het pleintje te zien krijgt en zo kunt achterhalen waar iedereen woont. Op de tweede pagina maken we kennis met de belangrijkste personages die waarschijnlijk in de overige boeken uit deze serie een rol gaan krijgen. Op elke pagina is wel een illustratie te vinden. Spannend en een ideaal voorleesboek. De kinderen zullen op het puntje van de stoel zitten!