Springende pinguïns en lachende hyena’s – Marije Tolman en Jesse Goossens

Springende pinguïns en lachende hyena’s Boek omslag Springende pinguïns en lachende hyena’s
Marije Tolman en Jesse Goossens
Lemniscaat

Het boek:

Als een kameel kwaad wordt, kotst hij groen maagslijm over je heen.
Een giraf kan zijn eigen oren schoonlikken.
Een luiaard beweegt zo langzaam dat er groene algen tussen zijn haren groeien.
Zelfs een blinde kameleon neemt de kleur van zijn omgeving aan.

Jesse Goossens vertelt de meest merkwaardige, grappige, bizarre, ongelooflijke, vieze en vreemde feiten over vijftig uiteenlopende dieren. Op haar eigen onnavolgbare wijze illustreert Gouden Penseel-winnares Marije Tolman de weetjes in vijftig grote kleurige prenten. Bij iedere illustratie schiet je in de lach. Ze weet de dieren neer te zetten zoals je ze nog nooit hebt gezien. Maar de feiten zijn allemaal waar… na het lezen en bekijken van Springende pinguïns en lachende hyena’s is geen dier nog hetzelfde.

Juf Sanne zegt:

Deze bijzondere uitgave streelt het oog met zijn prachtige platen en intrigeert met zijn korte teksten met een weetje over een dier. De platen ogen simpel maar er valt bijzonder veel te zien en zijn zeer geestig. De weetjes zijn echt verrassend en smaken naar meer. Het daagt uit om nog meer bijzondere weetjes over dieren op te zoeken.