Raveleijn luisterboek – Paul van Loon

Raveleijn… waar raven ruijters zullen zeijn.
Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard. Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen. Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Raveleijn luisterboek Boek omslag Raveleijn luisterboek
Paul van Loon
Luisterboek
Rubinstein

Het verhaal:

Raveleijn… waar raven ruijters zullen zeijn.

Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard. Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen. Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Juf Sanne zegt:

Raveleijn is een stoer boek. Paul van Loon schreef het boek en het is vertaald naar een spectaculaire show speciaal voor de Efteling. Mijn dochter (7) heeft de show gezien en was op slag verliefd. Verliefd op het verhaal, de hoofdrolspelers en Paul van Loon. Tijdens onze vakantie zal dit luisterboek wel continu opstaan. Maar dat is zeker geen bezwaar. Raveleijn is spannend en wordt waanzinnig goed voorgelezen door Jan Meng. Ook ouders zullen plezier beleven aan het boek. De hoofdstukken zijn kort en het verhaal verloopt vlot. Wil je een stuk van de proloog van het boek beluisteren? Klik dan hier.