Piepkleine muis – Janis Ian & Ingrid en Dieter Schubert

Piepkleine muis Boek omslag Piepkleine muis
Janis Ian & Ingrid en Dieter Schubert
Lemniscaat

Het boek:

Piepkleine muis woont in een prachtig huis en heeft alles wat zijn hartje begeert. Toch verveelt hij zich. Hij wil op avontuur, hij wil naar zee! Maar het leven van een zeemuis valt niet mee, zeker niet als hij ontdekt wie de kapitein is van het schip ….

Terwijl Janis Ian – de wereldberoemde zangeres van hits als ‘At Seventeen’, ‘Stars’ en ‘Jesse’ haar lied ‘The Tiny Mouse’ schreef, moest ze voortdurend denken aan Alice in Wonderland en The Wizard of Oz. Geen wonder dat het verhaal over de kleine muis die op zoek gaat naar avontuur, alle kenmerken vertoont van een kinderboekklassieker. Voeg daarbij een vleugje Edward O’Lear en het unieke ritme, de virtuoze teksten, de humor en de zoete melancholie die Janis Ian’s songs karakteriseren, en je hebt een verhaal dat het hart van generaties kinderen en hun ouders zal verwarmen.

Ingrid & Dieter Schubert – favoriete artiesten van Janis Ian – geven de kleine muis zijn stoere dandy-uiterlijk en begeleiden hem op zijn riskante ondernemingen. Het resultaat is een sprankelend prentenboek vol grapjes, terwijl je luistert naar de cd met het Amerikaanse nummer van Janis Ian, de door Erik van Os gezongen Nederlandse versie én twee meezingversies van het vrolijke zeemanslied. Achterin het prentenboek vind je ook de bladmuziek van beide versies.

Juf Sanne zegt:

Een bijzonder boek kan je het gerust noemen. Een bijzonder project is eigenlijk een betere omschrijving. De tekst van het lied van Janis Ian werd door Erik van Os en Elle van Lieshout vertaald en door Ingrid en Dieter Schubert getekend. De twee koppels zijn allebei uitermate kunstig in hun vak dus je kunt rekenen op een juweeltje. Het lied ‘The Tiny Mouse’ is erg aanstekelijk en de vertaling kunstig. De platen zijn prachtig en het oog raakt niet uitgekeken. Beauty!