Oh, kom er eens kijken – Jan Jutte met liedjes van V.O.F. de Kunst

Oh, kom er eens kijken Boek omslag Oh, kom er eens kijken
Jan Jutte & V.O.F. de Kunst
Van Goor

De sinterklaastijd wordt dit jaar extra feestelijk met dit kleurrijke boek vol muziek van VOF De Kunst en illustraties van Jan Jutte. Van ‘De zak van Sinterklaas’ en ‘O, kom er eens kijken’ tot ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ en ‘Dag, Sinterklaasje’: tien bekende en vijf nieuwe sinterklaasliedjes nodigen de lezertjes uit mee te lezen en te zingen met de bijgevoegde cd. Een genot voor jong en oud!

Juf Sanne zegt:

Sfeervol boekje met de teksten van Sinterklaasliedjes. Ik vind het heel goed bedacht om bekende liedjes af te wisselen met nieuwe liedjes. Je kunt dit cd’tje gerust opzetten tijdens de Sinterklaasviering. Veel klassiekers staan erop in licht andere versies dan we gewend zijn. Ik ontdekte tijdens het luisteren een westernachtige versie van De zak van Sinterklaas en Zwarte Piet ging uit fietsen begon met wat Caribische klanken. in andere liedjes proefde ik een blues, flamengo en Spaans-achtige klanken. Ik vond het wel wat!

Ik moest erg lachen om het lied Hij tomt, hij tomt. Nee nee, het is geen typefout, Sinterklaas maakt gebruik van TomTom volgens dit lied. Grappig! Andere nieuwe liedjes heten: Pietje Precies, ik wil mijn schoen terug, De stoute jongen, en Spanje. De tekeningen van Jan Jutte zijn, zoals altijd, weer heel bijzonder, en met hier en daar een hintje humor. De bekende stemmen van VOF de Kunst voelen vertrouwd. Een leuke, hippe uitgave voor zowel thuis als op school.