Nelsons Acrobatenboek – Laura van Bouchout & Rika Taeymans

Nelsons Acrobatenboek Boek omslag Nelsons Acrobatenboek
Laura van Bouchout & Rika Taeymans
Davidfonds

Nelson wil volgende kerst een acrobatennummer tonen. Na de kalkoen en voor het dessert. Samen met mama en papa oefent hij elke week salto’s en piramides. Oefen jij mee? Nelsons acrobatenboek bundelt 30 acrobatische spelletjes in gezinsverpakking. Van eenvoudige oefenspelletjes tot acrobatische kunstjes. Van simpel naar spectaculair. Puur plezier met oog voor motorische ontwikkeling.

Juf Sanne zegt:

Nelsons Acrobatenboek is een leuk boek om te bekijken hoe kunstjes nu eigenlijk werken en hoe je ze stap voor stap kunt uitvoeren. De tekeningen werken verhelderend en de kunstjes zullen kinderen zeker aanspreken. Het is niet zo dat het zeer nieuwe kunstjes zijn, de meeste kende ik zelf wel al. Het is meer de beschrijving ervan en de uitleg d.m.v. de begeleidende tekeningen dat het boek waardevol maakt. De tekst staat steeds in een geblokt kader waardoor het voor míjn ogen een beetje lastig te lezen is. Ik snap echter wel de beweegreden van het boek. Het enthousiasme van de auteurs spat er vanaf.  Kunstjes doen is leuk, het vergroot het zelfvertrouwen van kinderen en geeft ze wat broodnodige beweging. Leuk voor thuis, wellicht een cadeau voor vaderdag!