Narnia: De reis van het drakenschip luisterboek – C.S. Lewis

Narnia: De reis van het drakenschip luisterboek Boek omslag Narnia: De reis van het drakenschip luisterboek
C.S. Lewis
Luisterboek
Rubinstein

Edmund en Lucy vinden het maar niets dat ze in de zomervakantie bij hun akelige neef Eustaas moeten logeren, maar het kan niet anders. Op een dag zitten ze verveeld naar een schilderij van het drakenschip te kijken, als het schilderij plotseling tot leven komt. De boeg begint te bewegen, de golven gaan schuimen en de wind steekt op. In een flits verdwijnt de lijst van het schilderij en de drie kinderen liggen in de golven. Ze grijpen de touwen die hen worden toegeworpen, en klimmen aan boord. Daar ontmoeten ze hun oude vriend Caspian – ze zijn terug in Narnia!

Juf Sanne zegt:
De schrijver C.S. Lewis was een zeer gelovig man. De symboliek in de verhalen van Narnia naar het geloof is nadrukkelijk aanwezig. Indien je werkt op een gelovige school zou je die symboliek uitstekend kunnen gebruiken voor godsdienst lessen. Zo niet, dan is het gewoon een mooi en spannend sprookje geschikt voor groep 6, 7 of 8. Woorden die de kinderen gebruikten om dit luisterboek te omschrijven: spannend, vet cool, geweldig en ook super tof kwam vaak voorbij. Ik kan dus wel constateren dat dit boek eveneens een aanrader is.