Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast luisterboek – C.S. Lewis

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt worden de vier Pevensie-kinderen Peter, Susan, Edmund en Lucy naar het platteland gestuurd om daar de zomervakantie door te brengen in een groot huis met een oude professor. Omdat het regent gaan de kinderen binnen verstoppertje spelen. Lucy, de jongste, besluit zich te verstoppen in de grote kleerkast die ze in een lege kamer vindt. Maar hoe verder ze de kleerkast inloopt hoe minder het begint te lijken op een kleerkast. Plotseling realiseert ze zich dat ze in een bos staat. Lucy is in de mysterieuze wereld van Narnia terecht gekomen.
Als ze de rest van de kinderen naar Narnia haalt, worden ze geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van ‘het goede’ aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de Witte Tovenares.

Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast luisterboek Boek omslag Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast luisterboek
C.S. Lewis
Luisterboek
Rubinstein

Het verhaal:

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt worden de vier Pevensie-kinderen Peter, Susan, Edmund en Lucy naar het platteland gestuurd om daar de zomervakantie door te brengen in een groot huis met een oude professor. Omdat het regent gaan de kinderen binnen verstoppertje spelen. Lucy, de jongste, besluit zich te verstoppen in de grote kleerkast die ze in een lege kamer vindt. Maar hoe verder ze de kleerkast inloopt hoe minder het begint te lijken op een kleerkast. Plotseling realiseert ze zich dat ze in een bos staat. Lucy is in de mysterieuze wereld van Narnia terecht gekomen.

Als ze de rest van de kinderen naar Narnia haalt, worden ze geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van ‘het goede’ aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de Witte Tovenares.

Juf Sanne zegt:

De kronieken van Narnia is een zevendelige kinderboekenserie en wordt beschouwd als een absolute klassieker in de kinderliteratuur. C.S. Lewis schreef het sprookje voor zijn petekind. Het begint ook echt met de zin: ‘er was eens’. De leeuw, de heks en de kleerkast is een zeer verrassend sprookje. Hoe je in een andere wereld een prinses kunt worden om vervolgens terug te keren naar de eigen wereld en geen dag ouder dan dat je in de andere wereld stapte. Wonderlijk, heerlijk en absoluut te begrijpen waarom dit zo’n geweldig succes is geworden. Job Schuring leest het boek op 4 cd’s in ruim 4 uur voor. Als het uit is, wil je het nog een keer horen. En dat kan natuurlijk gewoon. Lang leve het luisterboek!