Met opa naar zee – Stefan Boonen en Marja Meijer

Met opa naar zee Boek omslag Met opa naar zee
Stefan Boonen en Marja Meijer
Clavis

Joepie! Een boek over de zomer, ik heb daar altijd zo’n behoefte aan. Ze zijn schaars in mijn optiek. Met opa naar zee is een vervolg op het leuke boek ‘Met opa op de fiets’.

Wederom gaat opa met al zijn kleinkinderen op pad, dit keer een dagje naar het strand. Ze vertrekken met de trein en om ervoor te zeggen dat alle kinderen bij elkaar blijven speelt opa voor generaal en de kinderen zijn de soldaten. Alle kinderen gehoorzamen uitstekend en de kinderen hebben een leuke dag aan zee. Ze zwemmen, spelen, alle standaard handelingen van een strandbezoek komen aanbod. Als opa een ijsje voor de kinderen gaat halen raakt hij de weg kwijt. De kinderen vinden opa terug door een spoor van ijs te volgen.

De tekeningen zijn fraai, de tekst niet te lang en ik vind het een uitermate geschikt boek om tijdens de zomermaanden in je klas voor te lezen. Een aanrader dus.