Max de rode tractor – Laurence Bourguignon & Dominique Maes

Max de rode tractor Boek omslag Max de rode tractor
Laurence Bourguignon & Dominique Maes
Clavis

Max de rode tractor is een boek over een tractor die net uit de fabriek komt. Hij wil graag zo snel mogelijk aan de slag. Als hij gekocht wordt in de winkel komt hij er achter dat het hard werken is op een boerderij. Je ziet verschillende activiteiten zoals ploegen, oogsten, rooien en zaaien. Heel leuk om deze processen door middel van het boek te bespreken met de kinderen. Max gedraagt zich als een mens met gevoelens en buien. Als Max kapot gaat en hij terug naar de winkel moet is hij bang.

De tekst laat hier een hoop liggen, maar op zich een goede manier om de kinderen aan het woord te laten en uit te nodigen hun denkwijze mede te laten  delen. Mooie, duidelijke tekeningen die goed als praatplaten gebruikt kunnen worden. In de tekst staan een aantal lastige woorden maar dit is natuurlijk de beste manier om de woordenschat uit te breiden. Een stoer boek vanaf 4 jaar en uitermate geschikt in het thema boerderij.