Jubelientje wordt wild luisterboek – Hans Hagen

Op Koninginnedag gaat Jubelientje samen met Dirk-Jan naar de vrijmarkt in de stad. Bij oma in de auto. Ze verkopen bosjes lelietjes-van-dalen en dozen met laarzen, kleren, borden en glazen. Dat ruimt lekker op! Maar geld moet rollen: ze duikelen zelf ook weer ‘nieuwe’ spullen op: een paardrijcap voor Dirk-Jan, een trompet en een judopak voor Jubelientje. Eindelijk kan ze op les. Ze heeft zelfs al een nieuwe bijnaam: Judolientje. Maar judo valt (letterlijk) tegen – ze belandt met een zwaai op de mat, haar voegveeg wil maar niet lukken.Gelukkig heeft Jubelientje nog andere plannen: balletles, muziek, hoogspringen, toneel… En denksport – daar is ze heel goed in. Bijzondere dingen bedenken kan ze als geen ander. Woorden waarin dieren verstopt zitten, een uitvinding waarmee ze wereldberoemd wil worden.

Jubelientje wordt wild luisterboek Boek omslag Jubelientje wordt wild luisterboek
Hans Hagen
Luisterboek
Rubinstein

Het verhaal:

Op Koninginnedag gaat Jubelientje samen met Dirk-Jan naar de vrijmarkt in de stad. Bij oma in de auto. Ze verkopen bosjes lelietjes-van-dalen en dozen met laarzen, kleren, borden en glazen. Dat ruimt lekker op! Maar geld moet rollen: ze duikelen zelf ook weer ‘nieuwe’ spullen op: een paardrijcap voor Dirk-Jan, een trompet en een judopak voor Jubelientje. Eindelijk kan ze op les. Ze heeft zelfs al een nieuwe bijnaam: Judolientje. Maar judo valt (letterlijk) tegen – ze belandt met een zwaai op de mat, haar voegveeg wil maar niet lukken.Gelukkig heeft Jubelientje nog andere plannen: balletles, muziek, hoogspringen, toneel… En denksport – daar is ze heel goed in. Bijzondere dingen bedenken kan ze als geen ander. Woorden waarin dieren verstopt zitten, een uitvinding waarmee ze wereldberoemd wil worden.

Juf Sanne zegt:

Als je het luisterboek open slaat, lees je een korte uitleg van Hans Hagen over de titel van het luisterboek. Ik moest daar al erg om lachen. Jubelientje heeft volgens hem een eigen wil en haar wil is wet. Jubelientje is een heerlijk stoer, eigenwijs en vooral ook heerlijk grappig. De verhaaltjes zijn precies goed qua lengte en de tijd vliegt voorbij als je deze cd luistert. Met een leuk liedje gezongen door Willem Nijholt, voorgelezen door de auteur zelf beleef je een leuk uurtje waarin groot en klein zeker dubbel zullen liggen van het lachen.