Jonnie – Guido van Genechten

Jonnie Boek omslag Jonnie
Guido van Genechten
Clavis

Het verhaal:

Jonnie is een hele lieve spin, maar niemand weet het. Alleen jij! (als je dit boek gelezen hebt tenminste) …

Juf Sanne zegt:

Het boek Jonnie van Guido van Genechten is eigenlijk niet een nieuwe uitgave. Dit boek kwam eerder in 2000 al op de markt. Over Jonnie zei Guido van Genechten het volgende: “Jonnie is altijd een van mijn favorieten gebleven. Ook veel juffen en kleuters vinden hem een schatje. Ik ben dan ook heel blij dat het boek opnieuw verschijnt”. Jonnie is inderdaad aandoenlijk, goed te gebruiken tijdens de herfst of het thema insecten, maar ook voor een thema over verjaardag of sociaal-emotioneel. Jonnie wordt namelijk door zijn omgeving niet geaccepteerd.

Iedereen vindt wel iets over deze spin, maar dan niet in de leuke zin. Je zit het hele boek te wachten opdat het verhaal een twist krijgt en dat iemand die arme Jonnie wel aardig vindt. De clou is echter een fantastische boodschap; het begint bij jezelf. Ik lees dit boek nu in 2012 voor het eerst en ben erg te spreken over dit lieve beestje. Ik zal hem wél zoenen, mocht ik hem tegenkomen.

Trefwoorden: herfst, insecten, vriendjes, acceptatie, bang zijn, spinnen, verjaardag.