Joepla Kleuters bewegingstussendoortjes

Bewegingstussendoortjes Boek omslag Bewegingstussendoortjes
Joepla kleuters
Abimo

Het boek:

Joepla kleuters biedt een ruim aanbod aan korte bewegingstussendoortjes en -versjes die weinig voorbereiding en weinig materiaal vragen. Dankzij het ruime en gevarieerde aanbod van 52 activiteiten heb je voor je het weet de aandacht en concentratie van de kleuters terug. De ideale manier om kleuters weer energie te geven om aan de slag te gaan! Bij elke activiteit staan de materialen, de duur, de thema’s en de ontwikkelingsdoelen duidelijk aangegeven.

De bewegingsactiviteiten reiken ook de mogelijkheid aan om te werken rond sociale vaardigheden. Op die manier wordt de relatiebekwaamheid van de kinderen geoefend.

Sociaal-emotionele thema’s:
–    mijn lichaam
–    initiatief durven nemen
–    respect tonen voor elkaar
–    leren samenwerken

Juf Sanne zegt:

Perfect! Net wat je nodig hebt. Een zeer handzaam boekje, lijkt een beetje op een kalender, met 50 suggesties tot bewegen en ter stimuleren van de sociaal-emotionele vaardigheden. Gewoon even gauw, tussendoor. Heel praktisch ingedeeld met pictogrammen, met een korte uitleg en een soms paar handige tips per pagina. Super voor een momentje waar je toch even niets te doen hebt of als de klas al te lang heeft stil gezeten. De prijs: €7,50. Daar hoef je het dus niet voor te laten!

Er zijn meer boekjes met bewegingstussendoortjes: Hupla en Rugla. Kijk op de site van de uitgever voor meer informatie.