In het rijk der beelden ben ik koning – Magda Jacobs & Tineke Labrujere

In het rijk der beelden ben ik koning Boek omslag In het rijk der beelden ben ik koning
Magda Jacobs & Tineke Labrujere
Boek in Beeld

Het boek gaat over beelddenken en is geschreven door twee auteurs die zelf ook beelddenkers zijn. Het begint met een stuk theorie over het brein en het functioneren ervan in relatie tot beelddenken. Het is een stuk tekst wat zeer begrijpelijk geschreven is, de hersenen zijn immers een complex orgaan.  Het geeft een duidelijk beeld hoe de hersenen van een beelddenker verschillen met die van een woorddenker. Ook gaat dit gedeelte in op hoogbegaafdheid en intelligentie bij beelddenken.

Na de theorie volgen de interviews met beelddenkers in zeer gevarieerde leeftijden. Een heel interessant stuk om te lezen. Je krijgt een beter beeld hoe is het is om een beelddenker te zijn, welke obstakels je tegenkomt en ook hoe er mee wordt omgegaan.

Het laatste gedeelte van het boek zijn tips voor mensen die zelf geen beelddenker zijn maar ook tips voor beelddenkers. Handig als leerkracht, en zeer toepasbaar in je klas. Deze beste tip is voordoen, laat ze vooral afkijken. Meer begrip over beelddenken helpt een kind in je groep. Als je je al een tijdje afvraagt waarom een kind het maar niet lukt om te lezen dan kan het zijn dat het kind een beelddenker is. Het wordt in verband gelegd met woordblindheid, beter bekend onder de naam dyslexie.

Ik adviseer dit boek aan leerkrachten, verdiep je in het onderwerp en je wordt een heel hoop wijzer. Vooral de interviews geven je een goede kijk in de denkwijze van beelddenkers. Het boek leest makkelijk weg en is een aanwinst in de orthotheek van je school.

Je kunt het boek bestellen bij uitgever Boek in Beeld, zie www.boekinbeeld.be of www.beelddenken.be .