Ik wil geen kus – Hans en Monique Hagen & Philip Hopman

Ik wil geen kus Boek omslag Ik wil geen kus
Hee, ik lees!
Hans en Monique Hagen & Philip Hopman
Zwijsen

Het boek:

tok. een noot.
op de kop van mus.
pijn in je kop, mus?
nee. mus wil geen kus.
mus wil kaas.

De boekjes uit de serie ‘hee, ik lees!’ zijn speciaal gemaakt voor kleuters die al willen lezen. Ze zijn geschreven op AVI START-niveau. Dat betekent dat de woordjes kort en eenvoudig zijn en worden uitgesproken zoals je ze schrijft. De pagina’s zijn overzichtelijk en de illustraties helpen de tekst te verduidelijken.

Juf Sanne zegt:

Op een dag pakte mijn eigen kleuter (groep 1) een botje boekje en begon tot mijn grote verbazing te lezen. Wat leuk, wat gaaf! Ahhh, mijn kleuter leest! Wat nu? Het botje boekje wat hij had opgepakt stamt uit mijn eigen jeugd en deze worden niet meer gemaakt. Mijn dochter zit al in groep 3 en is veel verder met lezen dus ik zat echt even met mijn handen in het haar. Welke boekjes zou mijn zoontje kunnen lezen? Gelukkig bood Zwijsen ouders op Twitter mij hulp en ze wezen mij op de ‘hee, ik lees!’ serie.

Deze serie is speciaal ontworpen voor kleuters die al willen lezen. Het boek ‘ik wil geen kus’ heeft korte verhaaltjes met korte zinnen. Er zit humor in de verhalen wat het lezen erg leuk maakt. Toch pakt mijn zoontje af en toe de botjes nog, de teksten zijn korter met meer plaatjes en dat vindt hij net iets prettiger op dit moment. Geen nood, hij heeft nog alle tijd. Toch ben ik blij met het bestaan van deze reeks, ook beroepshalve. Ik kan ouders met een gerust hart wijzen op deze serie.