Hooggeëerd publiek – Els Vliege

Hooggeëerd publiek Boek omslag Hooggeëerd publiek
Els Vliege
De vier windstreken

Het verhaal:

In het circus is van alles te zien en te beleven: een wolf loopt over een koord, twee beren balanceren op een bal, drie schapen vormen een toren van wol… Zo kunnen kinderen vrolijk én gemakkelijk tot tien leren tellen. Op iedere pagina van dit bontgekleurde prentenboek staat bovendien een kort gedichtje over het cijfer.

Juf Sanne zegt:

Leuk! Weer eens een boek in een circus thema! Dat was mijn eerste reactie. Als ik het boek opensla kom ik er al snel achter dat het om een telboek gaat, een telboek op rijm. Elke pagina heeft vier regels tekst waarbij het getal zeer duidelijk naar voren komt. De platen zijn simpel maar toch op een speciale manier gemaakt. Het tellen van de dieren op de pagina is de hoofdopdracht. Je zou ook nog sommen kunnen maken door te vragen hoeveel dieren staan er op de ene pagina en hoeveel op de andere? Hoeveel is dat samen? Aan het eind komen alle dieren nog eens op in de piste en valt er genoeg te zien om alles nog eens goed te bekijken. Doordat het boek weinig andere telopdrachten biedt, is het in mijn mening zeer geschikt voor peuters en jongere kleuters. Prima te gebruiken bij het thema circus en tellen en ook bij het thema dieren zou het boek niet misstaan.

Zoek je nog ideeën bij het thema circus? Klik dan hier.