Hollandse verhaaltjes voor het slapengaan – Marianne Busser & Ron Schröder

Hollandse verhaaltjes voor het slapengaan Boek omslag Hollandse verhaaltjes voor het slapengaan
Marianne Busser & Ron Schröder
The House of Books

Het verhaal:

De bekende koning en koningin Bobbel gaan deze keer naar steden als Amsterdam, Volendam, Alkmaar en andere bekende Hollandse plaatsen. Zo mag het koninklijke echtpaar in klederdracht en met echte klompen aan op de foto en varen ze in een rondvaartboot door Amsterdam, waarbij de koning helaas in de gracht valt. Ze maken een dansje bij het draaiorgel, ze voeren opgewekt de honderden duiven op de Dam, en ze plukken in de Keukenhof armen vol tulpen om mee naar hun paleis te nemen. De Nederlandse fotografen hebben het er maar druk mee.

Juf Sanne zegt:

Koning Bobbel en zijn vrouw zijn al jaren favoriet bij kleuters. Ze beleven de gekste avonturen die regelmatig in de soep lopen waar ze zelf altijd de oorzaak van zijn. Er staan 10 verhalen in het boek en ik heb geprobeerd bij elk verhaal een mogelijkheid tot extra verwerken te creëren. Klompen tellen, een knutselmolen, duiven van links naar rechts, tulpen kleuren en kaasdragers. Al deze suggesties passen perfect bij de grappige verhalen in het boek.