Hoe komt het dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft? – Annemieke Pecht, Julie van Zessen & Mieke Driessen

Hoe komt het dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft? Boek omslag Hoe komt het dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft?
Annemieke Pecht, Julie van Zessen & Mieke Driessen
Clavis

Sinterklaas komt aan in de haven waar Stinkie woont. Stinkie is een lieve straathond die in een vuilnisemmer woont. Als Stinkie hoort dat de Sint alleen maar wat lekkers brengt als je je schoen zet, is hij eerst heel verdrietig.
Maar wanneer hij vlakbij zijn vuilnisemmer de allermooiste schoen vindt die hij ooit gezien heeft, zet Stinkie dolblij voor de eerste keer in zijn hondenleven zijn schoen. Uiteindelijk blijkt het niet zomaar een schoen te zijn, maar de verloren pantoffel van …. Sinterklaas zelf. Zo krijgt Stinkie niet alleen wat lekkers maar ook een nieuw baasje dat de allermooiste pantoffels van de hele wereld heeft. Een mooi sprookjesachtig verhaal over Sinterklaas en een lieve straathond.

Juf Sanne zegt:
Leuk boek met zeer grappige tekeningen. Sinterklaas adopteert een straathond, wat schattig!  Er zijn zeker tel- rijm en zoekopdrachten mogelijk met dit boek. Heb je een thema Sinterklaas / schoenenwinkel in de klas? Ook dan is het boek leuk om te gebruiken.