Het vrolijke zomer voorleesboek – Marianne Busser & Ron Schröder

Vrolijke zomer voorleesboek, het Boek omslag Vrolijke zomer voorleesboek, het
Marianne Busser & Ron Schröder
Van Holkema & Warendorf

Het boek:

In deze vrolijke bundel staan versjes, liedjes en verhaaltjes over allerlei dingen die in de zomer spelen. Verschillende personages beleven nieuwe avonturen. Zo houden de mannen van het mannenkoor niet van zand tussen hun tenen en dus gaan ze uiteindelijk maar op stelten naar het strand. De blote koning wil graag bruin worden, Daan en Doortje redden een poesje uit de boom, en varkentje Knorrepot wordt ijscoman. Beertje Benjamin blijkt bloemen water geven zo leuk te vinden dat hij zelfs de bloemen op de gordijnen gaat besproeien, kaboutertje Jan gaat vliegen, en de ettertjes moeten eigenlijk een cadeautje kopen, maar hebben veel meer zin in ijs… Een heerlijk boek voor jong en oud over de zomer! Met geestige en kleurrijke illustraties van Dagmar Stam.

Juf Sanne zegt:

Ideaal boek om te gebruiken bij het thema zomer in de klas of om thuis lekker uit voor te lezen. Allerlei zomerse gebeurtenissen en taferelen komen voorbij in de vorm van versjes, liedjes en verhaaltjes. De tekeningen van Dagmar Stam zijn heerlijk herkenbaar en bieden veel gelegenheid tot het stellen van vragen en het goed bekijken van de platen. Mijn favoriete versje uit het boek? ‘De blote koning wil bruin worden’ waarin de koning bruin wordt van iets heel anders dan de zon!